Alles wat je moet weten over een medisch pedicure

Alles wat je moet weten over een medisch pedicure

Medisch pedicure Veenendaal

Misschien vraag je jezelf weleens af wat een Medisch pedicure Veenendaal nou precies doet. Een medisch pedicure is gespecialiseerd in het behandelen van mensen met klachten zoals schimmelnagels, diabetes en reuma. Als je bepaalde medische klachten hebt dan heb je een gespecialiseerde behandeling nodig van de medisch pedicure. Het is belangrijk dat je je voeten goed verzorgt, aangezien ze natuurlijk je lichaam dragen. Je voeten hebben veel te verduren gedurende de dag. Een medisch pedicure is opgeleid om zorg te dragen voor verschillende medische klachten. In dit artikel lees je alles over een medisch pedicure.

Wat doet een medisch pedicure precies

Zoals we hierboven al beschreven behandeld een medisch pedicure net zoals een normale pedicure de verzorging van je voeten en is gespecialiseerd in bepaalde huid- en nagelaandoeningen. Een medisch pedicure voert ook specialistische behandelingen uit zoals de behandeling van een risicovoet, waarbij door de gevolgen van een ziekte of andere oorzaken een verhoogd risico is op complicaties. Ziektes waarbij dit kan voorkomen zijn onder andere reuma, spasticiteit, kanker en diabetes. Andere oorzaken zijn onder andere verwaarlozing en ouderdom. Afhankelijk van de klachten die je ervaart wordt er gekozen voor de juiste behandeling.

Opleiding medisch pedicure

Een medisch pedicure heeft een opleiding gevolgd hiervoor. Ze kennen de juiste materialen, technieken en de werkvolgorde. Om te zorgen dat locaties van de voet drukvrij zijn passen ze onder andere bepaalde anti-druktechnieken toe. Ook kunnen ze nagelprothesen en reparaties uitvoeren. Als een nagel gereguleerd moet worden dan wordt er een nagelbeugel geplaatst. Iedere medisch pedicure voldoet aan strenge eisen en is ingeschreven bij het Kwaliteits Register voor Pedicures (KRP). Deze medisch pedicures worden constant bijgeschoold om aan de eisen en voorwaarden te blijven voldoen. Vaak zijn ze ook lid van de brancheorganisatie ProVoet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *