Jouw huis weren tegen inbrekers: zo doe je dat

Jouw huis weren tegen inbrekers: zo doe je dat

Camerasysteem Amsterdam

Inbrekers zijn tegenwoordig heel erg handig. Als ze jouw huis willen binnenkomen zijn er talloze manieren om dit snel en makkelijk te doen. Zodra jij het hen extra moeilijk maakt als huiseigenaar zullen ze jouw huis eerder overslaan. In dit artikel staan een aantal tips om de inbrekers te weren van jouw kostbare bezittingen. 

Tip 1: Camerasysteem

Heel veel mensen hebben nu een camera in of rond hun huis. Je kan deze gemakkelijk aansluiten op jouw telefoon. Via een app kun je heel snel zien of er iemand in de omgeving van jouw huis rond sluipt. Via camerasysteem Amsterdam kun je zulke slimme camera’s aanschaffen. 

Beelden bewaren 

Let er wel op dat je de camerabeelden maximaal 28 dagen mag bewaren. Als er bij jou is ingebroken mag je wel de beelden aan de politie overdragen. De andere beelden hoor je zo snel mogelijk te wissen. 

Tip 2: Verlichting bij de deur

Inbrekers staan niet graag in het zicht. Een lampje bij de voordeur kan dus al wonderen doen. Meld ook bij je buren wanneer je op vakantie gaat. Als dan toch de lampen aangaan wanneer jij weg bent gaan bij hun vast ook de alarmbellen af. 

Tip 3: Extra sloten 

Een handige truc van inbrekers is het hengelen. Hiermee openen ze de deur van binnenuit. Extra sloten voorkomen dat ze via de deurklink makkelijk kunnen binnenkomen. Het kost inbrekers dan teveel tijd voordat ze in jouw huis staan. 

Tip 4: Anti-inbraak strip 

Flipperen is een andere truc. Een niet afgesloten raam of deur kan met een pasje binnen een paar seconden zijn geopend. Met een anti-inbraak strip voorkom je dat ze tussen de deurposten of kozijnen kunnen met het pasje. 

Tip 5: Wat zet jij op social media? 

Let op met wat je op social media zet. Zeg nooit precieze data van je vakantie. Boeven weten dan precies wanneer ze hun slag kunnen slaan. Ben discreet: dit voorkomt een hoop ellende. 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *